Saat yang dinanti-nanti telah pun tiba, sewaktu entri ini ditulis, Super Evil Megacorp (SEMC) sudah mengumumkan bahawa server Vainglory akan tergendala seketika (dijangka bermula 1 Pagi 10 November, waktu tempatan) untuk memberi laluan kepada kemaskini yang baru. Kemaskini kali ini membawakan kemasukan hero baru – Flicker, fungsi Replay, Record & Stream, Skin hero baru, beberapa perubahan pada Quest dan lagi.

Apa yang kami paling nantikan adalah fungsi baru yang dibawakan SEMC iaitu Replay, Record & Stream Permainan Vainglory yang sangat berguna untuk streamer dan content creator.

 

01 – Hero Baru – Flicker

 

 

vainmy_flicker_hero_splashart_final

 

Keupayaan Hero

 

Willow Whisper (Heroic Perk)Binding Light (A)Fairy Dust (B)Mooncloak (Ultimate)

Flicker gains stealth and a move speed bonus when in brush for a short duration. Flicker can then leave the brush and remain stealthed for a time. Taking damage or using abilities removes stealth.

Flicker commands his fairies to swarm a target location, dealing damage to enemies standing within it. When the effect expires, fairy light roots any enemy heroes still within the area.

Flicker swirls fairy dust around him, slowing and dealing damage to anyone inside the dusted area. After a short duration, the dust ignites, dealing a burst of damage.

Flicker and his allies temporarily gain stealth and a move speed bonus. The stealth will break when a hero uses an ability, attacks or takes damage.

02 – Skin Baru

 

SHIRO KAGE TAKA (TIER III)

vainmy_taka_skin_t3_splashart_final-1

BAKUTO RINGGO (SPECIAL EDITION)

vainmy_ringo_skin_se_splashart_final_cropped

SORROWBLADE GLAIVE (TIER II)

vainmy_sorrowblade_glaive_splashart02

 

03 – Skin Baru untuk Market Opals

Skin ini boleh di beli menggunakan Opals. Special Edition skin ini adalah dari skin Limited Edition yang diterbitkan semula dengan berlainan warna. Jika anda sudah membeli Skin Limited Edition sewaktu ianya mula dikeluarkan, anda akan dapat skin ini secara automatik.

 

RED LANTERN KOSHKA (SPECIAL EDITION)

vainmy_koshka_skin_se_splashart_final

KILLER BUNNY RONA (SPECIAL EDITION)

vainmy_rona_skin_se_splashart_final

SUMMER PARTY KRUL

vainmy_krul_summer_splashart_1000w

SUMMER PARTY SAW

vainmy_summer_saw

SUMMER PARTY KESTREL

vainmy_summerkestrel

 

04 – Fungsi Baru – Replay, Record & Stream

Ya fungsi inilah yang dinantikan kami dan bakal digunakan nanti pada Vainglory Malaysia League musim akan datang. Kini anda boleh merakam & main semula video permainan Vainglory anda terus dari aplikasi Vainglory tidak perlu lagi menggunakan aplikasi pihak ketiga.

Anda boleh menggunakan fungsi ini untuk membuat analisis permainan anda atau anda boleh mengkaji permainan pihak lawan. Dengan fungsi replay, anda boleh mempercepatkan atau perlahankan video yang dirakam.

vainmy_161102_replay

 

Akan tetapi ada beberapa keperluan minimum sistem operasi antaranya:

  • Android: Anda memerlukan sistem operasi Android 5.0 (Lolipop) dan ke atas
  • iOS: Anda memerlukan sistem operasi iOS 10.1 dan ke atas.

 

 

05 – Perubahan Quest

  • Jungle Quests: (Capture Kraken, Minion Minter, Gold Miner and Jungle Monsters) Kini boleh boleh dilengkapkan dalam mod permainan Bot.
  • Bot Quests dimasuhkan.

06 – Perubahan Kesimbangan Hero & Pembetulan Pepijat

Sebahagian besar meta hero telah ditukar antaranya Kestrel, Blackfeather, Taka, Lance, Lyra, Krul, Glaive, Fortress, Gwen, Ringgo, Ozo, Baron & Celeste. Juga beberapa pepijat akan diperbetulkan. Untuk maklumat lanjut anda boleh layari laman Vainglorygame.com.

 

07 – Tambahan: Wallpaper Percuma Untuk Telefon Anda

Untuk mereka yang ingin mendapatkan wallpaper percuma (terutamanya kepada kipas-susah-mati permainan Vainglory) yang disediakan oleh SEMC, anda boleh klik link dibawah:

 

Flicker
Sorrowblade Glaive (Tier II)
Shiro Kage Taka (Tier III)
Bakuto Ringo (Special Edition)
Killer Bunny Rona (Special Edition)
Red Lantern Koshka (Special Edition)